IVM Kennislunch ‘Veilige Principes’

Weten of uw organisatie voldoet aan de ‘Veilige Principes’ of de V&VN Leidraad ‘Bekwaamheid bij medicatie geven in de langdurige zorg?’ Meld u dan nu aan voor de derde Kennislunch van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Op verzoek van deelnemers stellen we beide thema’s nogmaals aan de orde:

Ochtendsessie: ‘Veilige Principes’
Veel organisaties worstelen nog steeds met de implicaties van de ‘Veilige principes’. Ook op landelijk niveau is de taskforce nog altijd op zoek naar een praktische en logische vertaling voor de praktijk. Een tweede addendum is al in ontwikkeling. Naast een update van de meest recente ontwikkelingen, discussieert u met collega’s over de impact ervan voor uw organisatie, inclusief mogelijke oplossingen voor de grijze gebieden.

Middagsessie: Leidraad ‘Bekwaamheid bij medicatie geven in de langdurige zorg’
Recent bracht V&VN een leidraad uit die beschrijft welke competenties een zorgmedewerker moet hebben om medicatie te kunnen geven. Het IVM schreef de leidraad in opdracht van V&VN. U ontvangt een toelichting op de leidraad en discussieert met collega’s over de impact ervan voor uw organisatie, inclusief mogelijke oplossingen voor praktische obstakels.

Datum: woensdag 3 juni 2015
– Ochtendsessie: Veilige principes: 10.00u tot 12.30 uur met aansluitend een lunch
– Middagsessie: Leidraad: 13.30 tot 16.00 uur met vooraf een lunch
– Locatie: Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
– Doelgroep: management, medewerkers beleid, P&O, kwaliteit en opleidingen, aandachtsfunctionarissen medicatieveiligheid VVT, GZ en GGZ
– Kosten: € 50,- per dagdeel inclusief lunch, we adviseren u te kiezen voor een ochtend of middagsessie.

Aanmelden
Wees er snel bij, want er is plaats voor 30 personen, maximaal 2 personen per organisatie. Nu inschrijven. Bent u niet in de gelegenheid te komen dan kunt u zich nu vast inschrijven voor de bijeenkomst in het najaar op dinsdag 29 september 2015.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *