IVM en CAHAG slaan handen ineen

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en de COPD & Astma Huisartsen Advies Groep (CAHAG) gaan samenwerken om de informatie over nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van astma en COPD te optimaliseren en beter te ontsluiten voor alle Nederlandse huisartsen.

Om dit kracht bij te zetten tekenden Ruud Coolen van Brakel, directeur van het IVM, en Regien Kieviets, voorzitter van de CAHAG, dinsdag 9 juni 2015 een officiële samenwerkingsovereenkomst.

Bij zowel de CAHAG als het IVM staat de kwaliteits- en deskundigheidsbevordering van de farmacotherapie bij COPD- en astma hoog in het vaandel. Om huisartsen hierbij te ondersteunen, gaat het IVM met input van de CAHAG verschillende producten ontwikkelen, zoals:

– een themajournaal voor het farmacotherapieoverleg (FTO) over de farmacotherapeutische behandeling van COPD en de plaats van de nieuw geïntroduceerde geneesmiddelen,
– een e-learningcursus over de farmacotherapeutische behandeling van COPD,
– een e-learningcursus over de farmacotherapeutische behandeling van astma,
– lezingen voor netwerkbijeenkomsten en/of presentaties en de CAHAG-conferentie,
– teksten voor de website van MedicijnBalans over de nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van COPD en astma.

Beide partijen zullen de informatie en producten die voortkomen uit deze samenwerking via hun eigen kanalen verspreiden. De samenwerking geldt vooralsnog voor een jaar, waarna de organisaties op basis van een evaluatie bepalen of zij de samenwerking continueren.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *