Integratie Baxter-Gambro start in Nederland

By | 01/09/2014

Baxter International kondigt aan dat de overname van Gambro AB vorig jaar, maandag 1 september 2014 uitgerold wordt. Nederland heeft de primeur en start met de wereldwijde integratie van de twee bedrijven, die onder de naam Baxter verdergaan.

Baxter is hierdoor de ‘one-stop-shop’ voor klanten en patiënten, en versterkt haar toonaangevende positie in de farmaceutische wereld op het gebied van niervervangende behandelingen.

Vorig jaar kondigde Baxter de overname aan, en na officieel akkoord van de Europese Commissie is Nederland het eerste land ter wereld waar de transactie wordt uitgerold en gerealiseerd. Nederland bijt het spits af omdat de vestigingen van beide bedrijven kleinschalig en overzichtelijk zijn.

Baxter is vanaf 1 september 2014 totaalleverancier en kan hierdoor behandelaars en patiënten nog beter van dienst zijn met een compleet aanbod van producten en therapieën voor dialysebehandeling van patiënten met nierziekten.

John Roodenburg, general manager Baxter Renal: “Als Baxter hebben wij onze sporen verdiend in de peritoneale dialyse en Gambro in hemodialyse. Nu de overname een feit is, biedt Baxter een compleet portfolio aan nierdialyse. Niet alleen wat betreft apparatuur, maar ook op het gebied van disposables, bloedlijnen et cetera. De overname vergroot de keuzemogelijkheid van de patiënt die nu een therapie kan kiezen die bij zijn of haar leven past”.

De integratie van twee bedrijven leidt ook tot meer kennisdeling en de ontwikkeling van innovatieve producten. Baxter ziet aanzienlijke groeimogelijkheden doordat het bedrijf de beschikking krijgt over meer apparatuur, kennis en mensen.

Author: Baxter

Baxter ontwikkelt en produceert producten die in de handel worden gebracht en het leven van mensen met hemofilie, immuunziekten, infectieuze ziekten, nierziekte, trauma en andere chronische en acute medische aandoeningen redden en steunen. Als een wereldwijd gediversifieerd gezondheidszorgbedrijf maakt Baxter gebruik van een unieke combinatie van expertise in medische apparatuur, farmaceutica en biotechnologie om producten te creëren die de patiëntenzorg wereldwijd vooruitbrengen. Baxter produceert producten in meer dan 26 landen en verkoopt ze in meer dan 100. Ongeveer 60 procent van de omzet van het bedrijf is afkomstig van buiten de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *