Inspiratiegids beschikbaar om geneesmiddelenketen verder te verduurzamen

By | 09/10/2020
inspiratiegids-duurzame-farmacieketen

De inspiratiegids ‘Op weg naar een duurzame farmacieketen’ is beschikbaar. De KNMP, Neprofarm, VIG, Bogin en Partners for Innovation willen met deze gids zorgverleners, organisaties en bedrijven in de sector verder helpen met de verduurzaming binnen de geneesmiddelenketen. De gids bevat actuele ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden op dit gebied.

Inspiratiegids

De inspiratiegids kan worden ingezet tijdens de ‘Week van Ons Water’, die op 10 oktober van start gaat. De Coalitie Duurzame Farmacie, waar KNMP onderdeel van is, werkt gedurende deze week samen met waterschappen, drinkwaterbedrijven en andere waterorganisaties actief aan het voorkomen van medicijnresten in het water.

Eerder kwamen voor het organiseren van retourmedicatie tijdens de ‘Week van Ons Water’ materialen beschikbaar.

Verduurzaming

Alle stappen in de levenscyclus van een geneesmiddel bevatten kansen voor verduurzaming. Het realiseren van een duurzame farmacieketen lukt alleen door verregaande samenwerking tussen de partijen die deel uitmaken van deze keten – van de ontwikkeling en toelating van geneesmiddelen, distributie, het voorschrijven, de verstrekking en het gebruik, tot aan de afvalverwerking en waterzuivering.

Hiervoor is een integrale benadering nodig waarbij met de gezondheid en veiligheid van de patiënt voorop, de kosten, de leveringszekerheid én het milieu worden meegenomen.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *