IGJ onder de indruk van eerste inspecties vaccineren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is onder de indruk van de resultaten van de eerste inspecties bij de diverse vaccinatielocaties die zijn bezocht. Op professionele wijze is het proces van vaccineren tegen COVID-19 vormgegeven en is in heel korte tijd een groot aantal medewerkers en cliënten gevaccineerd. 

Deskundig en zorgvuldig

Er was oog voor het distributie- en koelingsproces, de medewerkers die het vaccineren uitvoeren waren deskundig, en ook de opvang na vaccinatie en het registreren van de gevaccineerden gebeurde zorgvuldig.

Inspecties

Tot deze conclusie komt de IGJ nadat tussen 6 en 22 januari meerdere inspectiebezoeken zijn gebracht. In totaal hebben de inspecteurs 11 GGD vaccinatielocaties bezocht, 6 ziekenhuizen, en 3 andere instellingen.

Factsheet Vaccineren COVID-19

De bevindingen zijn gepubliceerd in de factsheet Vaccineren COVID-19. Hierin staan tips en aanbevelingen voor organisaties om het hele proces nog beter te laten verlopen. Ook kunnen de bevindingen gebruikt worden door organisaties die nog moeten starten met vaccineren.

Tweede ronde vaccinaties

Binnenkort starten de eerste locaties met de tweede ronde van het vaccineren. De IGJ heeft er vertrouwen in dat locaties die met de eerste of tweede ronde van vaccineren bezig zijn, dit zorgvuldig en veilig blijven uitvoeren, rekening houdend met de ervaringen die in het land al zijn opgedaan.

Publicaties

Author: Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd houdt toezicht op de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg en de jeugdzorg. Op 1 oktober 2017 zijn de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie Jeugdzorg gefuseerd tot de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *