IGJ en KNMP actualiseren administratieve lasten

By | 08/01/2021

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de KNMP hebben de ‘Handreiking Administratie Opiumwetmiddelen in de Openbare Apotheek’ bijgewerkt.

Voorschriften opiumwetmiddelen

De nieuwe versie bepleit, in het kader van voortschrijdende digitalisering, zoveel mogelijk voorschriften van opiumwetmiddelen digitaal te verzenden en te bewaren. Daarnaast zijn de adviezen en ervaringen van de IGJ bij recent gehouden inspecties verwerkt.

Rol van de apotheker

Apothekers spelen een cruciale rol in het verantwoord en terughoudend verstrekken van opiumwetmiddelen. Daarbij is een goede administratie van de verstrekking van deze middelen van belang.

In de praktijk zijn er regelmatig vragen over de wijze van verzending en opslag van de voorschriften en soms leidt dit tot onnodige dubbele administratie.

Administratieve lasten

Met de bijgewerkte ‘Handreiking Administratie Opiumwetmiddelen’ wordt een bijdrage geleverd aan het verminderen van administratieve lasten in de apotheek.

Handreiking

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *