Honderden apothekers demonstreren in Den Haag

‘Ik geef om zorg!’ riepen de honderden apothekers en apothekersassistenten die donderdagochtend 8 oktober in optocht naar het Plein voor de Tweede Kamer liepen. Apothekers protesteren tegen de slechte financiële situatie waar ze momenteel mee te maken hebben door met name het preferentiebeleid. De apothekers krijgen hierbij steun van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Publieke Zaak.

Apothekers zijn niet langer in staat kostendekkend te werken en worden daardoor gedwongen om personeel te ontslaan. Ook dreigen er faillissementen. Dit gaat ten koste van het leveren van een goede farmaceutische zorg voor de patiënten. De actie vond plaats voor het begin van het Algemeen Overleg Geneesmiddelen in de Tweede Kamer. De apothekers boden de Tweede Kamerleden een petitie en actiemateriaal aan.

Ook in de apotheken voeren ze deze dag actie. Zo worden er flyers uitgedeeld en alle medicijnen meegegeven in speciale ‘actiezakjes’ met daarop de slogan ‘Ik geef (om) zorg. U ook?’ Patiënten kunnen de actie ondersteunen door de zakjes te ondertekenen en weer in te leveren. Al deze medicijnzakjes zullen op een later moment worden aangeboden aan minister Klink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *