Hoe leiden we apothekers op voor de toekomst?

By | 14/04/2016

Welke vormen van onderwijs stomen de apotheker het beste klaar voor de toekomst? Deze vraag staat centraal tijdens het landelijke Onderwijscongres voor de Farmacie: De Docent aan Zet! De KNMP organiseert dit congres met verschillende partners op dinsdag 21 juni 2016 in Amersfoort.

Docenten en opleiders in alle vormen van het farmaceutisch onderwijs – universiteit, tijdens de specialisatie en herregistratie – zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het congres en mee te discussiëren. De plenaire sessies en de workshops bieden de gelegenheid om eigen ervaringen te delen én die van andere docenten te horen.

Programma
Enkele onderdelen van het voorlopige programma:

  • Presentatie van het nieuwe Raamplan Farmacie
  • Paneldiscussie: hoe geven we het nieuwe onderwijscurriculum van de onderwijsopleiding Farmacie vorm?
  • Workshops over actuele onderwijsthema’s, zoals de kwaliteit van opleidings-/stageplaatsen; interprofessioneel leren; de inzet van elektronische leermiddelen; competentieontwikkeling en coaching
  • Vooruitblik: hoe bouwen we de komende jaren samen verder aan een sterk onderwijscontinuüm voor de farmacie?

Prof. dr. Debbie Jaarsma, hoogleraar Onderzoek en Innovatie van Medisch Onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen, treedt op als dagvoorzitter.

Aanmelden kan vanaf 2 mei 2016 via de website van de KNMP.

Meer informatie over het congres
Landelijk Onderwijscongres Farmacie: de Docent Aan Zet!

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *