Het oplopende geneesmiddelentekort in Nederland (webinar)

By | 12/04/2021
Het oplopende geneesmiddelentekort in Nederland

In dit webinar neemt Jean Hermans van Bogin je mee in de wet- en regelgeving (uit 1990!) rondom geneesmiddelenvergoeding en -prijzen die nog steeds van kracht zijn. En legt uit hoe deze verouderde wetgeving zorgt voor leveringsproblemen. Volgens Bogin is het tijd voor nieuw beleid en in het webinar vertelt hij hoe dat eruit moet komen te zien.

Tijd voor nieuw beleid

Jean Hermans beantwoordt in het webinar onder meer de volgende vragen:

  1. Hoe werkt het huidige systeem een geneesmiddelentekort in de hand?
  2. Welke invloed heeft de Noorse kroon op de beschikbaarheid van geneesmiddelen in Nederland?
  3. Welk effect heeft de inkoopmacht van de zorgverzekeraars op de beschikbaarheid van geneesmiddelen?
  4. Hoe kan marktwerking het geneesmiddelentekort helpen oplossen?

Webinar: Woensdag 14 april 2021 van 15:00 uur tot 15:45 uur

Vragen stellen

Op woensdag 14 april zoomt Jean Hermans is voorzitter van Bogin in op ‘Het oplopende geneesmiddelentekort in Nederland’ en zal hij over bovenstaande vragen beantwoorden. Aan het eind van zijn presentatie kun je zelf ook vragen stellen.

Deelnemen

Deelnemen kan via Zoom en Youtube. Via Youtube kun je zonder aanmelden kijken via www.youtube.nl/thekncv. Aanmelden voor Zoom, klik hier.

Author: Bogin

De Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin) is de belangenorganisatie van generieke geneesmiddelenfabrikanten. De Bogin is opgericht in 1987 en is de spreekbuis van haar leden (fabrikanten). Daarnaast vertegenwoordigen ze hun leden in platforms en netwerken (overleg met ministeries, beroepsorganisaties, bestuursorganen). Bogin stimuleert kwaliteitssystemen en gedragscodes en houdt zich bezig met het bevorderen van de marktpositie van haar leden. Daarbij richten ze zich onder meer op het stimuleren van marktwerking en het beïnvloeden van nationale en Europese regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *