Heel Nederland stuurt apotheekteams hartverwarmende berichten

By | 25/03/2020
KNMP Witte shirts met daarop een groot rood hart voor de ramen
Witte shirts met daarop een groot rood hart voor de ramen van het KNMP pand in Den Haag.

Apotheekteams ontvangen vanuit alle hoeken in Nederland hartverwarmende dankwoorden voor hun tomeloze inzet tijdens de situatie rond corona. Van bloemen en kaarten met lieve woorden, tot een speciale tv-spot op SBS6: uit alle reacties spreekt de hoge waardering die Nederland heeft voor de bergen werk die apotheekteams momenteel verzetten. “Ontroerend en indrukwekkend, als je alle complimenten achter elkaar bekijkt”, aldus KNMP-voorzitter Aris Prins.

Vele reacties voor apotheekteams

‘Werkze in deze moeilijke tijd’. ‘Wij waarderen het zeer dat jullie er blijven zijn voor alle mensen.’ Of: ‘Jullie zijn top!’ Het zijn slechts enkele van de vele reacties die apotheekteams ontvingen, en vervolgens op Facebook plaatsen. De KNMP maakte er onderstaande compilatie van.

Sociale media  

“Vorige week nog riep ik apotheekteams namens het hele KNMP-bestuur op om ontvangen complimenten zoveel mogelijk via sociale media te delen’,zoveel mogelijk via sociale media te delen, aldus Prins. “Een bos bloemen, een doos merci, een stoepkrijttekening voor de deur: foto’s met complimenten spreken boekdelen. Dergelijke berichten duiden dat apotheekteams momenteel bergen werk verzetten, voor én achter de (spat)schermen. Dat zij ervoor zorgdragen dat iedereen aan zijn of haar medicijnen komt, op welke manier dan ook. En dat alles terwijl de veiligheid van henzelf en van de bezoekers wordt gewaarborgd”.

Wijk, ziekenhuis, beleid

De KNMG, KNGF, KNMP, KNMT, en de KNOV initieerden eerder deze week de landelijke actie #mijnhartvoordezorg, waarin zij het Nederlandse publiek vragen om een wit shirt met daarop een groot rood hart voor het raam te hangen.

Om trots op te zijn

‘Door deel te nemen aan deze actie tonen we als beroeps- en branchevereniging onze waardering. Voor apothekers in de wijk en in het ziekenhuis, en voor apothekers die bijvoorbeeld beleidsmatig actief zijn. Met onze compacte beroepsgroep leveren we deze dagen prestaties om trots op te zijn’. 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *