Haaruitval bij dimethylfumaraat

By | 08/09/2020

Bijwerkingencentrum Lareb heeft 92 meldingen van haaruitval bij gebruik van dimethylfumaraat ontvangen. Vooral de laatste twee jaar ontving Lareb veel meldingen.

Dimethylfumaraat

Dimethylfumaraat wordt gebruikt bij multiple sclerose en psoriasis. In de meeste meldingen die Lareb heeft ontvangen werd het gebruikt voor multiple sclerose (84 meldingen). Het overgrote deel betrof vrouwen (81 meldingen).

Haaruitval

De haaruitval begon enkele weken tot enkele maanden na start met het gebruik. Meer dan de helft van de patiënten bleef dimethylfumaraat doorgebruiken. Bij de meeste van hen was er geen verbetering van haaruitval op het moment van melden. Bij dertien meldingen is aangegeven dat haaruitval stopte, na beëindigen van gebruik van dimethylfumaraat. Bij één patiënt was dit na verlagen van de dosis.

Bijsluiter

Haaruitval staat op dit moment niet als bijwerking in de bijsluiter.

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) over de meldingen geïnformeerd.

Meer informatie

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

One thought on “Haaruitval bij dimethylfumaraat

  1. Barbara van der Mey

    Ook ik heb vreselijk veel haaruitval. Vooral met douchen.
    Een handje vol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *