Gratis begeleide FTO-bijeenkomsten Oneigenlijk gebruik ADHD-medicatie

Wist je dat studenten ADHD-medicatie oneigenlijk gebruiken, omdat ze denken hiermee beter te kunnen studeren? En dat ze de ADHD-medicatie vaak krijgen via vrienden en familie die deze medicatie op recept gebruiken?

ADHD-medicatie

Een zorgelijke ontwikkeling gezien de mogelijke bijwerkingen en onduidelijkheid over veiligheidsrisico’s op de lange termijn. Als zorgverlener speel je een belangrijke rol bij het terugdringen van dit ongewenste oneigenlijk gebruik. Bijvoorbeeld door goede voorlichting en het zorgvuldig verstrekken van ADHD-medicatie.

Het IVM ontwikkelt, in samenwerking met het Trimbos-instituut, diverse werkmaterialen om je hierbij te ondersteunen en biedt gratis begeleide FTO-bijeenkomsten aan. In 2022 hebben we nog een beperkt aantal bijeenkomsten beschikbaar!

Meer over het project ‘Gezonde focus’

Aanmelden

Verzeker je van een plek en meld je FTO-groep direct aan bij projectleider Marieke van den Berk-Bulsink m.berk@ivm.nl.

Author: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik heeft een breed pakket van producten en diensten voor zorginstellingen, zorgverleners, zorgverzekeraars en bedrijven, overheden, patiënten-, belangen-, en beroepsorganisaties. Producten en diensten waarmee we onze missie proberen te volbrengen: zorgen voor een goed, veilig, en betaalbaar medicijngebruik in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *