Gezondheidsministers: “Samenwerken op medicijnbeleid”

Het huidige systeem van medicijnontwikkeling is niet duurzaam. De betaalbaarheid van nieuwe medicijnen komt steeds verder onder druk als we niets veranderen. De aanwezige landen in Parijs hebben de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gevraagd ondersteuning te bieden bij de noodzakelijke veranderingen. Namens Nederland was minister Edith Schippers (VWS) aanwezig bij deze mondiale bijeenkomst.

Samen optrekken moet ervoor zorgen dat nieuwe innovatieve medicijnen wereldwijd sneller beschikbaar worden voor de patient, tegen lagere en aanvaardbare prijzen, beter inzichtelijk is welke nieuwe medicijnen eraan komen en nieuwe businessmodellen worden ontwikkeld. Binnen de OESO is een platform dat zich hierover buigt, waar Nederland aan deelneemt.

“De internationale wind is echt aan het veranderen, het aantal landen dat aandringt op verandering groeit snel”, aldus Schippers. “Dat heb ik ook hier vandaag in Parijs gemerkt”.

Naast de aanwezige Europese landen steunden onder andere ook Canada, Chili, Australiƫ, Israel, Zuid-Korea en Japan het idee om samen op te trekken.

Author: Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Nederland gezond en wel. Dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het is de ambitie van VWS om iedereen zo lang mogelijk gezond te houden en zieken zo snel mogelijk beter te maken. Ook wil het ministerie mensen met een beperking ondersteunen en maatschappelijke participatie bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *