Gezocht: openbaar apotheker voor Werkgroep Interacties & MFB’s

By | 12/05/2022

Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP is voor de Werkgroep Interacties & MFB’s op zoek naar een openbaar apotheker die wil meewerken aan een verbeterde signalering van interacties met behulp van de G-Standaard, alsmede het beoordelen van nieuwe interacties.

Wat doet de Werkgroep Interacties & MFB’s?

De KNMP streeft naar meer specifieke interactiesignalen met behulp van de G-Standaard. Dit gebeurt door het verfijnen van interacties naar Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s). Bovendien vindt er onderhoud plaats, zodat de interacties actueel, onderbouwd en voorzien zijn van een concreet advies. De leden uit de Werkgroep Interacties & MFB’s beoordelen de hiertoe uitgewerkte voorstellen, en bespreken deze gezamenlijk tijdens bijeenkomsten die een aantal keer per jaar online of (na corona) centraal in het land plaatsvinden. Voorstellen kunnen ook via e-mail worden voorgelegd.

Aanmelden

Geïnteresseerde openbaar apothekers zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de Werkgroep met een korte motivatie via interacties@knmp.nl.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *