Gezamenlijk pleidooi voor zorgbonus apotheekmedewerkers

By | 16/09/2020

De KNMP pleit ervoor om de zorgbonus ook aan apotheekmedewerkers toe te kennen. Dat staat in een door de KNMP ondertekende brief aan minister De Jonge (VWS).

Zorgprofessionals

Eerder kondigde minister De Jonge aan dat er een bonusregeling komt voor zorgprofessionals. Het gaat om alle professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in de coronatijd hebben ingezet voor patiënten en cliënten en direct of indirect de effecten van corona hebben ondervonden.

Discussie

Momenteel lijkt er een discussie te zijn over de vraag of apotheekmedewerkers hiervoor automatisch in aanmerking zullen komen.

Dringend beroep

De KNMP heeft daarom samen met de NAPCO, NVZA, VZA, ASKA, FNV Zorg en Welzijn en CNV Zorg en Welzijn een dringend beroep gedaan op het ministerie om ook apotheekmedewerkers voor de bonusregeling in aanmerking te laten komen.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *