Genitale klachten bij dexamethason infusie

By | 13/01/2021

Patiënten die dexamethason via het infuus krijgen kunnen voor een korte tijd te maken krijgen met genitale klachten.

Bijwerking

Bijwerkingencentrum Lareb ontving drie meldingen van genitale jeuk en tintelingen. De klachten ontstonden direct na toedienen. Patiënten omschreven de klachten als tinteling, jeuk en irritatie van de vagina en tinteling bij de anus en genitaliën. Ook bij herhaalde toediening, traden de klachten op. Binnen enkele minuten verdwenen de klachten.

Dexamethason

Dexamethason werkt ontstekingsremmend en onderdrukt de afweerreactie. Het wordt daarom gebruikt voor de behandeling van verschillende ziektes.

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) geïnformeerd. Het CBG gaat de fabrikant van dexamethason vragen om deze bijwerking verder te onderzoeken.

Meer informatie

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *