Geneesmiddelgebruik door de man met kinderwens

By | 30/09/2022

Op de Lareb website vind je nu ook informatie over geneesmiddelgebruik door de man met kinderwens. Nieuwe informatie over de veiligheid is gemakkelijk te vinden. 

Het is bekend dat een zwangere vrouw verantwoord om dient te gaan met geneesmiddelgebruik. Dat is zo omdat geneesmiddelen invloed kunnen hebben op het (ongeboren) kind. Maar hoe zit het met geneesmiddelgebruik door een man met kinderwens?

Man met kinderwens

Het is goed om ook alert te zijn op geneesmiddelen die de toekomstige vader gebruikt. Zo kunnen sommige geneesmiddelen invloed hebben op de vruchtbaarheid van de man. Er is nog weinig bekend over de invloed van het geneesmiddelgebruik door de man op de zwangerschap van de partner.

Lareb heeft de wetenschappelijke informatie over mogelijke effecten op de man toegevoegd aan de Kennisbank van Moeders van Morgen.

Nieuw toegevoegde geneesmiddelen

Op de website van Lareb was al informatie over geneesmiddelgebruik door de man in de Kennisbank te vinden. Nieuw is dat nu ook de meest relevante geneesmiddelen zijn toegevoegd aan deze pagina. Maar je kunt ook zoeken op geneesmiddel via de zoekbalk. Het zoeken naar informatie kan op de werkzame stof en op de merknaam van het geneesmiddel.

Uitbreiding volgt

In de toekomst volgt informatie over meer geneesmiddelen. Kijk voor meer informatie op Achtergrondinformatie over geneesmiddelgebruik door de man met kinderwens.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *