Geen verborgen reclame

“Ikvanbinnen is een goed voorbeeld van hoe de farmaceutische industrie haar kennis kan en zou moeten delen met de samenleving. Ik heb kritisch gekeken naar de filmpjes en naar de site en heb nergens een verwijzing gevonden naar een geneesmiddel. Nefarma blijft goed binnen de grenzen van het toelaatbare.” Dit zegt CDA-kamerlid Jack Biskop over het scholierenproject Ikvanbinnen van Nefarma in het maandblad van de vereniging.

Recent verscheen het derde deel van Ikvanbinnen, Organen&Zo. Samen met het Skelet&Zo en Zenuwen&Zo is de reis door het lichaam compleet. In het dossier Nefarma&Basisonderwijs wordt de balans opgemaakt.

Jan Willem de Heer van Pfizer maakte onderdeel uit van de redactie. “Hoe paradoxaal het ook mag klinken, voor de sector geldt ook dat je beter kunt voorkomen dan genezen. Met voorlichting kun je niet jong genoeg beginnen.”

Noël Verhaal van VerhaalConcept was consultative producer van het project. “Nefarma mag best trots zijn op het resultaat: 49 procent van de basisscholen in Nederland gebruikt Ikvanbinnen. Dit is ongekend hoog. Net als de waardering van de gebruikers.”

Uit onderzoek dat rond het verschijnen van het derde deel is gehouden, blijkt dat 92 procent van de deelnemende scholen Ikvanbinnen al heeft gebruikt. 77 procent van de docenten zelfs al twee keer of vaker.

Ook bij de Openluchtschool Rotterdam, een school voor chronisch zieke kinderen, enthousiaste reacties op het project. “Ikvanbinnen sluit op een aansprekende manier aan bij het bestaande, vaak saaie, materiaal, aldus juf Marjolein.”

Kijk voor de uitgebreide reacties en voor de reportage bij de Openluchtschool in Nefarma& nummer 6. www.nefarma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *