Geen productdefect gevonden bij salbutamol Sandoz

By | 25/08/2016

Er is geen productdefect gevonden bij salbutamol aërosol 100 microgram/dosis van de firma Sandoz. Dit laat het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) weten op zijn website na meldingen over verminderde werkzaamheid van het middel.

Op basis van de beschikbare gegevens lijkt er niets mis te zijn met het middel, aldus het CBG. Het college laat wel weten de zorgen over de astma-inhalator te delen en met (kinder)longartsen en patiëntenorganisaties in overleg te zijn.

Het CBG publiceert begin september een rapport met daarin de gegevens waarop de beoordeling is gebaseerd. Het CBG-advies aan patiënten blijft op dit moment ongewijzigd: gebruik het medicijn volgens voorschrift. Neem contact op met arts of apotheker bij vragen of twijfel.

Op vrijdag 19 augustus spraken kinderlongartsen in actualiteitenprogramma EenVandaag hun zorgen uit over de puffer. Bij bijwerkingeninstituut Lareb zijn sinds eind 2014 63 meldingen binnengekomen over een kleiner effect van salbutamol Sandoz.

Ellen Nieuwenhuijse van Sandoz liet in EenVandaag weten dat de fabrikant het betreffende middel in 18 landen verkoopt. Deze landen krijgen allemaal dezelfde salbutamol uit een fabriek in Duitsland. In de andere landen zijn geen klachten.

Meer informatie
– EenVandaag: Kinderlongartsen slaan alarm over niet-werkende puffer

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *