Gardasil ook werkzaam voor preventie anale kanker

Sanofi Pasteur MSD heeft bekend gemaakt dat de Europese Commissie een handelsvergunning heeft verleend voor het gebruik van Gardasil® voor de preventie van premaligne anale laesies en vormen van anale kanker als gevolg van bepaalde oncogene HPV- typen bij zowel mannen als vrouwen.

Gardasil® is al toegestaan vanaf een leeftijd van 9 jaar voor de preventie van baarmoederhalskanker en premaligne genitale (cervicale, vulvaire en vaginale) laesies als gevolg van bepaalde oncogene HPV-typen bij vrouwen. Ook is het goedgekeurd voor de preventie van genitale wratten als gevolg van specifieke HPV-typen bij zowel mannen als vrouwen.

“Dankzij de nieuwe indicatie voor anale kanker vormt Gardasil® nu een uniek preventief middel voor deze ernstige oncologische aandoening”, aldus dr. Jean-Paul Kress, bestuursvoorzitter van Sanofi Pasteur MSD. “De mogelijkheid om anale kanker te voorkomen, onderstreept nog maar eens de noodzaak om zowel mannen als vrouwen op grote schaal in te enten tegen HPV, vooral omdat er op dit moment geen andere standaardmaatregelen of screeningsprogramma’s voorhanden zijn voor de preventie van vormen van anale kanker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *