Galapagos ontvangt mijlpaalbetaling in artrose alliantie met Servier

By | 05/08/2014

Galapagos NV kondigt dinsdag 5 augustus 2014 aan dat ze het tweede deel van een mijlpaalbetaling heeft ontvangen voor een nieuwe preklinische kandidaat in de artrose alliantie met Servier.

Op 7 maart 2014 kondigde Galapagos aan dat het de eerste €2M van de mijlpaalbetaling had ontvangen. Het bedrag van dit tweede deel wordt niet vrijgegeven en draagt bij aan het financiële resultaat van Galapagos over de eerste helft van 2014.

“GLPG1972 is de tweede kandidaat die Galapagos levert in de artrose alliantie met Servier. Deze kandidaat is een belangrijke stap richting een medicijn voor patiënten die lijden aan artrose, wereldwijd de meest voorkomende gewrichtsaandoening,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

“Servier zet zich in om geneesmiddelen te ontwikkelen die de oorzaak van de ziekte aanpakken. Het behalen van deze mijlpaal weerspiegelt de sterkte van onze relatie met Galapagos op het gebied van artrose. We kijken ernaar uit om dit medicijn in klinische ontwikkeling te brengen” zegt Dr Patricia Belissa Mathiot, Director Rheumatology Innovative Pole van Servier.

In juli 2010 zijn Servier en Galapagos een samenwerking aangegaan op gebied van artrose, waarbij Galapagos kandidaat-medicijnen ontwikkelt en Servier een exclusieve optie heeft voor een licentie na Fase 1. Galapagos kan onderzoeks-, ontwikkelings-, registratie- en overige succesbetalingen ontvangen tot een bedrag van €290 miljoen. Galapagos ontvangt ook royalty’s op verkopen van medicijnen buiten de VS, en behoudt zelf het exclusieve recht op commercialisering in de VS.

Author: Galapagos

Galapagos is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft 400 medewerkers die werken in het hoofdkwartier in Mechelen, België, en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *