Galapagos en Calchan werken samen aan artrose onderzoek

By | 27/10/2014

Galapagos, een biotechbedrijf in klinische fase dat medicijnen ontwikkelt met een nieuw werkingsmechanisme, en Calchan Holdings, een bedrijf uit het Vereningd Koninkrijk dat medicijnen ontwikkelt gebaseerd op calcium ionkanaal modulators, kondigen vandaag aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan op gebied van artrose pijn.

Calchan heeft een subsidie van £2,4 miljoen ontvangen van Innovate UK, Biomedical Catalyst Early Stage Round 2, voor de ontdekking en ontwikkeling van moleculen gericht tegen een nieuw target voor artrose pijn. Calchan en Galapagos zullen samenwerken om preklinische kandidaten te identificeren. Vervolgens kunnen Calchan en Galapagos samen het molecuul verder brengen in de kliniek. Verdere financiële details worden niet bekend gemaakt.

Brenda Reynolds, Director van Calchan: “We zijn verheugd met deze samenwerking met Galapagos en met de subsidie die we ontvangen hebben van Innovate UK. Dit is de tweede subsidie die we ontvangen hebben via dit competitief proces, en het biedt een verdere erkenning van onze expertise in de ontdekking en ontwikkeling van pijnmedicijnen. Dit nieuwe project zal onze mogelijkheden en expertise combineren met als doel het verlichten van pijn van artrose patiënten.”

Onno van de Stolpe, Chief Executive Officer van Galapagos: “De vraag naar medicijnen voor artrosepijn blijft hoog. Deze alliantie met Calchan is gebaseerd op de expertise van Galapagos in drug discovery, en is een aanvulling op ons langdurig artroseonderzoek. Ondersteund door de Biomedical Catalyst Early Stage Round 2 subsidie, kijken we uit naar de samenwerking met Calchan om een nieuwe klasse van artrose pijnmedicatie naar de kliniek te brengen.”

Author: Galapagos

Galapagos is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft 400 medewerkers die werken in het hoofdkwartier in Mechelen, België, en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *