G21 UZI-servercertificaten vervroegd vervangen

By | 30/08/2019

Apothekers met een G21 UZI-servercertificaat van vóór 1 januari 2018 moeten deze vervroegd vervangen. Het CIBG stuurt hun op korte termijn een brief met een aanvraagformulier voor een nieuw UZI-servercertificaat. G21 UZI-servercertificaten van na 1 januari 2018 hoeven niet vernieuwd te worden. Zorgaanbieders gebruiken een UZI-servercertificaat om hun systemen te laten communiceren met het Landelijk Schakelpunt (LSP) voor de uitwisseling van medische gegevens.

UZI-servercertificaten G21

Het CIBG kondigt op de website van het UZI-register aan dat de UZI-servercertificaten van het oude G21-type vervroegd vervangen moeten worden. Eerder was de uiterste datum voor deze vervanging door nieuwe G21 UZI-servercertificaten gesteld op 1 maart 2020. Door internationale browserpartijen is besloten om de uiterste vervangingsdatum te vervroegen naar waarschijnlijk 1 oktober 2019. Hierdoor kan na die datum de werking van oude G21 UZI-servercertificaten niet meer worden gegarandeerd. Systemen die hier dan toch nog mee werken, kunnen problemen ondervinden met de toegang tot het LSP.

Vervangingsbrief

Apothekers die het beheer van hun server hebben uitbesteed, wordt geadviseerd hun beheerorganisatie te informeren. De aanvrager van het oude UZI-servercertificaat ontvangt op korte termijn van het CIBG een vervangingsbrief, inclusief een aanvraagformulier voor een nieuw servercertificaat. Dit formulier moet voor 17 september 2019 ingevuld retour naar het CIBG. Apothekers die geen vervangingsbrief ontvangen, hoeven geen actie te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *