Friese apotheken best bereikbaar, Limburgse het slechtst

By | 31/01/2017

callcenter-agent

Eerder publiceerde Telefoonboek.nl al cijfers over telefonische bereikbaarheid in de gezondheidszorg: zo werd de bereikbaarheid van diëtisten, huisartsen en psychologen al getoetst. Deze branches bleken hier allemaal goed op te scoren, met meer dan 90% goed bereikbaar in alle drie de gevallen. Hoe steekt de bereikbaarheid van apotheken in elkaar? Telefoonboek.nl zette de feiten op een rijtje.

Onderzoek
In de database van Telefoonboek staan 2607 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ´Apotheek´. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ´slecht bereikbaar´ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten.

Dit was bij 251 van de 2607 apotheken het geval, hetgeen neerkomt op 9,6% van de gevallen. Dat betekent dat 90,4% van de onderzochte apotheken weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Service en Kring Apotheken
Onder de 251 apotheken die meer dan drie keer niet te bereiken waren, vallen veel Service Apotheken (35 gevallen) en Kring Apotheken (25 gevallen). De apotheek met de meeste mislukte belpogingen is DocMorris, een Duitse apotheekfranchise uit Heerlen: hierbij werden 31 mislukte pogingen geregistreerd.

Provincie
Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Limburg het slechtst uit de bus komt: daar was 17,9% van de apotheken meer dan drie keer niet bereikbaar. In Friesland doen apotheken het juist erg goed, daar kreeg slechts 3,6% van de apotheken meer dan drie klachten.

Medicatie
Geen slechte cijfers, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. “Telefonische bereikbaarheid is een belangrijk gegeven voor apotheken. Medicatie kan nogal een gevoelige zaak zijn. Daarom is het belangrijk dat zowel huisartsen als apothekers hun patiënten vakkundig te woord kunnen staan.”

Voor vragen over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Telefoonboek B.V..

Author: Telefoonboek.nl

Telefoonboek.nl ie een bedrijvengids en brengt ondernemers en klanten dichter bij elkaar. Met 6,6 miljoen bezoekers per maand en 1,6 miljoen bedrijfsvermeldingen is Telefoonboek.nl de meest complete bedrijvengids van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *