FMD: nog 6 weken tot einde soft launch

By | 16/08/2019

De stabilisatieperiode (soft launch) van de Falsified Medicines Directive (FMD) duurt nog 6 weken. Apothekers en apotheekteams dienen vanaf 1 oktober 2019 te werken volgens de FMD. De KNMP heeft ondersteunend materiaal opgesteld om de implementatie te bevorderen.

Een aantal tips om foutmeldingen bij het scannen in de apotheek terug te dringen:

  • Scan de juiste 2D-code

Veel in India verpakte geneesmiddelen hebben een 2D-code, die lijkt op de FMD-2D-code. Deze code is niet bekend in de nationale databank, waardoor een foutmelding ontstaat. Scan alleen de FMD-2D-code. De poster Aan de slag met FMD laat zien welke code moet worden gescand.

  • Configureer scanners

Alle scanners in de apotheek moeten goed geconfigureerd zijn, voordat de FMD-functionaliteit werkt. Raadpleeg bij configuratieproblemen de informatie van de softwareleverancier of neem contact op met de leverancier.

  • Scan geen central fill-verpakkingen

Centrall fill-verpakkingen worden in de central fill-apotheek al afgemeld. Scannen van deze verpakkingen in de apotheek is niet nodig.

Meer informatie

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *