FIP-update COVID-19 richtlijnen voor apothekers

De nieuwste wereldwijde richtlijnen ter ondersteuning van apothekers tijdens de COVID-19 pandemie zijn vandaag vrijgegeven door de International Pharmaceutical Federation (FIP).

Richtlijnen

Deze richtlijnen bestaan uit drie documenten die betrekking hebben op:

  1. klinische informatie en behandelingsrichtlijnen;
  2. advies voor apotheekteams (met name in openbare apotheken, ziekenhuizen en klinische laboratoria);
  3. veelgestelde vragen.

Herziening

De herziene richtlijnen komen in de plaats van de FIP-update van maart dit jaar. Het bevat nieuw bewijsmateriaal met betrekking tot behandelingen voor COVID-19 en ziekteoverdracht (namelijk dat met betrekking tot airconditioning), alsmede het meest recente advies over het gebruik van maskers en adviseert om voorzichtig te zijn met het gebruik van snelle point-of-care tests.

De bijgewerkte documenten bevatten ook voorbeelden van professionele diensten die door apothekers over de hele wereld worden aangeboden om op de pandemie te reageren en introduceren verschillende wijzigingen in de aanbevelingen voor de apotheekpraktijk in het licht van de nieuw beschikbare kennis en de evolutie van de pandemie.

Ten slotte bevat het bijgewerkte derde deel van de richtlijnen antwoorden op een aantal nieuwe vragen die apothekers uit de hele wereld aan de FIP hebben gesteld.

International Pharmaceutical Federation

“De afgelopen maanden is er steeds meer gebruik gemaakt van de diensten van apothekers om onze gezondheidssystemen draaiende te houden. Apothekers moeten hun patiënten blijven bedienen en met andere gezondheidszorgberoepen blijven samenwerken naar beste vermogen en met de nieuwste kennis. Deze bijgewerkte richtlijnen van de FIP zullen hen daarbij helpen”, aldus de heer Dominique Jordan, voorzitter van de FIP.

Weblinks: FIP-update COVID-19

  1. Clinical information and treatment guidelines
  2. Advice for pharmacy teams
  3. FAQs

Meer informatie

Author: International Pharmaceutical Federation

The International Pharmaceutical Federation (FIP) is the global body representing over 4 million pharmacists and pharmaceutical scientists. We work to meet the world's health care needs. FIP is a non-governmental organisation that has been in official relations with the World Health Organization since 1948.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *