Financiële steun voor in dienst houden apotheekmedewerkers met long covid

By | 20/06/2022

Apotheken kunnen financiële steun aanvragen om apotheekmedewerkers met long covid langer in dienst te houden. Deze subsidieregeling is op woensdag 15 juni 2022 gepresenteerd door minister Helder (Langdurige Zorg). Apotheken worden met deze tegemoetkoming gestimuleerd om een vrijwillige verlengde loondoorbetaling af te spreken met apotheekmedewerkers die long covid hebben. Daardoor wordt de periode voor herstel en re-integratie verlengd.

Doel van de regeling

Het doel van de regeling is om zorgwerknemers te behouden voor de zorg. Minister Helder wijst erop dat in de beginfase van de pandemie mensen in de zorg de grootste risico’s hadden op contact met besmette mensen. “Zij verdienen daarom onze steun om langer te kunnen werken aan hun herstel en re-integratie”, aldus de bewindspersoon.

Voorwaarden

Aan de subsidieregeling is een aantal belangrijke voorwaarden verbonden. Werkgevers kunnen deze subsidie alleen aanvragen als voor een werknemer, die in de periode maart tot en met december 2020 langdurig ziek werd, na het tweede ziektejaar een verlengde loondoorbetaling van minimaal 6 maanden is afgesproken. Het UWV moet deze vrijwillige verlening ook hebben bevestigd. 

Aanvragen tot en met 31 juli 2022

 Tot en met 31 juli 2022 is de financiële steun aan te vragen. Dat gaat via de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen. Daarop zijn ook alle voorwaarden in te zien. 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *