Explosieve toename aantal dure innovatieve geneesmiddelen

Biotechnologische innovaties hebben ervoor gezorgd dat er in de afgelopen jaren veel nieuwe en dure geneesmiddelen zijn bijgekomen die gericht zijn op zeer specifieke patiëntgroepen. Dat lijkt goed nieuws voor patiënten die baat kunnen hebben bij deze innovaties, ware het niet dat die hoge kosten een rem kunnen vormen op de beschikbaarheid van deze geneesmiddelen.

Door: Mirjam Streefkerk

Hoe kunnen we de toegankelijkheid van deze dure middelen waarborgen? De kosten voor veel geneesmiddelen zijn door de komst van generieke geneesmiddelen enorm gedaald, met name door het verlopen van patenten. Daardoor is ruimte ontstaan om nieuwe geneesmiddelen toe te voegen aan de verzekeringspakketten, maar inmiddels is die ruimte er niet meer. De belangrijkste reden: de explosieve toename van het aantal dure innovatieve geneesmiddelen op de markt.

Lees verder op de website van Mijn Gezondheidsgids: Hoe houden we dure geneesmiddelen betaalbaar?

Author: Mijn Gezondheidsgids

Mijn Gezondheidsgids is het kennisplatform over gezondheid en zorg. Kom meer te weten over ziekten zoals COPD, depressie en kanker. En blijf dagelijks op de hoogte over innovaties in de gezondheidszorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *