Expertise apotheker is keihard nodig

By | 02/02/2018

‘De apotheker wordt steeds belangrijker’. Dit stelde Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, in het theater Diligentia tijdens het afscheidssymposium van algemeen KNMP-directeur Léon Tinke.

‘Zorgverleners moeten de handen ineenslaan’, dat is volgens Bruins wat nodig is om kwaliteit van de zorg onder toenemende ambulantisering en substitutie te waarborgen en aan te laten blijven sluiten bij de verwachtingen van de patiënt. De minister benadrukte daarbij het belang van de apotheker: ’Uw expertise is keihard nodig. Bijvoorbeeld voor ouderen die acht verschillende geneesmiddelen gebruiken. En voor het gezamenlijk inkopen en doelmatig inzetten van dure medicatie door ziekenhuisapothekers.’

Bruins onderstreepte dat de apotheker zich afgelopen jaren doorontwikkelde tot volwaardig zorgverlener, mede door de StiPCO-subsidie die het ministerie van VWS daarvoor beschikbaar stelde. ‘Het begin is er. Laten we schouder aan schouder ervoor zorgen dat mensen dicht bij huis goede, veilige en samenhangende zorg krijgen’, concludeerde de minister.

De minister richtte zich ook persoonlijk tot de scheidend directeur en roemde hem voor zijn inzet voor de farmacie in 27 jaar en met name zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de professie naar het zorgverlenerschap.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *