Evotec en Galapagos gaan samenwerking aan in fibrose

By | 07/02/2019

Evotec AG en Galapagos NV hebben donderdag 7 februari 2019 een wereldwijde samenwerking aangekondigd op een nieuwe target voor fibrose en andere indicaties.

Samenwerking

De samenwerking betreft een onderzoeksprogramma naar kleine moleculen voor de behandeling van fibrotische ziekten van de lever en andere organen. Het programma zit momenteel in de preklinische fase. Evotec heeft het target ontdekt en gevalideerd met behulp van het eigen platform voor fibrotische ziektes en de leverziekte NASH. Het bedrijf maakte gebruik van haar interne expertise in testontwikkeling en identificatie van kleine moleculen die het target moduleren. Het target zelf wordt niet openbaar gemaakt.

Commercialisatierechten

Galapagos verwerft de wereldwijde commercialisatierechten, waarvoor Evotec een licentievergoeding ontvangt. Evotec komt ook in aanmerking voor verdere mijlpaalbetalingen en royalty’s. Galapagos is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het programma. Daarnaast zal Galapagos toegang krijgen tot specifieke technologie van Evotec om de laatste stappen in de preklinische ontwikkeling te ondersteunen.

Evotec

Dr. Cord Dohrmann, Chief Scientific Officer bij Evotec, licht toe: “We zijn verheugd om met Galapagos aan dit innovatieve project te werken, in een onderzoeksgebied waar een grote onvervulde medische nood bestaat. Het team van Galapagos deelt onze focus op innovatieve, first-in-class medicijnkandidaten, en we zijn dan ook blij om bij te dragen aan de onwikkeling van hun portfolio.”

Galapagos

“Volgend op de deal met Fibrocor die begin januari aangekondigd werd, onderstreept de samenwerking met Evotec die we vandaag bekend maken nogmaals onze toewijding om onze franchise in fibrose uit te breiden,” zegt Dr. Piet Wigerinck, Chief Scientific Officer bij Galapagos. “Wij hebben veel respect voor de wetenschappelijke know-how van Evotec, en kijken dan ook erg uit naar de samenwerking met het team.”

Author: Galapagos

Galapagos is gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Galapagos heeft 400 medewerkers die werken in het hoofdkwartier in Mechelen, België, en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *