EU Medicijnen Agentschap definitief naar Amsterdam

Annie Schreijer-Pierik

Annie Schreijer-Pierik, Nederlandse politica en bestuurder namens het CDA.

Het Europees Medicijnen Agentschap EMA gaat definitief naar Amsterdam. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met de locatie, ondanks tegenstribbelen van enkele Italiaanse Europarlementsleden.

Annie Schreijer-Pierik (CDA Europarlement) heeft zich vanaf de Brexit ingezet om het agentschap uit Londen naar Nederland te halen. “Erg blij dat het nu definitief is. De komst van het EMA kan Amsterdam nu niet meer ontglippen”.

Wel eist het parlement elk kwartaal een rapport over de bouw van het pand in Amsterdam. “De aannemer moet direct de schop in de grond steken. De bouwvakkers mogen absoluut geen vakantie vieren in de zomer. Geen bouwvak voor die mensen! Anders komen de Italianen opnieuw om de hoek kijken om de EMA naar Milaan te slepen.”

De Italiaanse regering liep de vestiging mis door loting bij de beslissende vergadering van regeringsleiders. Italië diende daarop een klacht in bij het EU-Hof van Justitie. “Die klacht is volledig kansloos”, verwacht Schreijer-Pierik.

Het agentschap houdt toezicht op de geneesmiddelen in de EU, zowel voor mens als dier. De organisatie telt circa 900 werknemers, die naar de regio Amsterdam zullen verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *