Enbrel® MyClic® pen goedgekeurd door Europese registratie autoriteit

De Europese geneesmiddelenregistratie autoriteit (EMEA) heeft de Enbrel MyClic pen goedgekeurd per 16 juli 2009 en vergoeding voor de pen is in Nederland aangevraagd. De Enbrel MyClic pen komt beschikbaar in een dosering van 50 mg en is geregistreerd voor gebruik bij reumatoïde artritis, artritis psoriatica, de ziekte van Bechterew en bij volwassenen en kinderen met plaque psoriasis. De Enbrel MyClic pen maakt injecteren eenvoudiger en veiliger. De pen is in het bijzonder geschikt voor patiënten met prikangst en voor patiënten die de voorkeur geven aan het gebruik van een injectiepen boven een voorgevulde spuit of poeder voor injectie.

De Enbrel Myclic pen maakt injecteren eenvoudiger en veiliger. Met één druk op de knop dient de patiënt zichzelf in de juiste dosering Enbrel toe. De ingebouwde beveiliging voorkomt per ongeluk activeren van de pen en de naald is permanent afgeschermd. Kliksignalen bevestigen het begin en het einde van de injectie en door het controlevenster in de pen kan de gebruiker zien dat de volledige dosis is toegediend.

Momenteel demonstreert Wyeth Pharmaceuticals het gebruik van de Enbrel MyClic pen aan
alle Nederlandse dermatologen, reumatologen en verpleegkundigen. Op moment dat de opname in het geneesmiddelenvergoedingssysteem een feit is, zal de Enbrel MyClic pen beschikbaar komen voor Nederlandse patiënten die Enbrel (gaan) gebruiken. De volledige productinformatie van Enbrel en de Enbrel MyClic pen is beschikbaar op www.wyeth.nl en www.enbrel.nl.

Wyeth
Enbrel (stofnaam etanercept) wordt in Nederland op de markt gebracht door Wyeth Pharmaceuticals bv te Hoofddorp (www.wyeth.nl). Wyeth Pharmaceuticals bv is onderdeel van Wyeth, één van de meest vooraanstaande ontwikkelaars en makers van receptgeneesmiddelen, vaccins, vrij verkrijgbare geneesmiddelen en veterinaire preparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *