Emeritus hoogleraar farmacologie Meindert Danhof wint FIP-award

Professor Meindert Danhof, emeritus hoogleraar farmacologie aan Univerisiteit Leiden, is op het internationale apothekerscongres FIP te Abu Dhabi onderscheiden. Hij heeft de hoogste farmaceutische wetenschappelijk award van de internationale apothekersorganisatie ontvangen, de Høst-Madsen Medal.

Meindert Danhof

Danhof ontvangt deze award omdat hij een van de grondleggers is van de systeemfarmacologie. De award is genoemd naar de Deense farmaceutische wetenschapper en voormalig FIP-president dr. Erik Høst-Madsen. Danhof is verheugd: “In 1977 gaf ik mijn eerste lezing tijdens het FIP-congres in Den Haag over het gebruik van speeksel in Therapeutic Drug Monitoring (TDM). Tijdens dit FIP-congres spreek ik over systemtherapeutics, complexe interventies toegespitst op de individuele patiënt om ziektes zoals kanker te behandelen. De ontwikkeling van TDM naar systemtherapeutics laat de enorme vooruitgang zien die we in de afgelopen jaren hebben geboekt in de farmaceutische wetenschappen”.

FIP Fellow 2019

Ook ziekenhuisapotheker Robert Moss ontving erkenning van de FIP voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de ziekenhuisfarmacie, zowel in Afrika als in Europa en voor zijn jarenlange inspanningen voor de FIP. Moss is benoemd tot FIP Fellow 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *