Drie kandidaten voor voorzitterschap KNMP

By | 31/10/2019

Er zijn drie kandidaten om Gerben Klein Nulent op te volgen als voorzitter van de KNMP. Jan Dirk Jansen, Aris Prins en Laurens Schulpen, allen apotheker, zijn voorgedragen door de kandidaatstellingscommissie.

Huidige voorzitter

Gerben Klein Nulent treedt een dag na de Algemene Vergadering van 11 december 2019 terug. Vanaf 14 november 2019 kunnen alle leden van de KNMP hun stem uitbrengen tijdens de elektronische verkiezingsronde.

Drie kandidaten

Jan Dirk Jansen: “Mijn netwerk, strategische kennis en bestuurlijke ervaring zou ik graag in willen zetten voor de zaak die mij aan het hart gaat; het verbeteren van de positie van de apotheker en het apotheekbedrijf in de samenleving. Het voorzitterschap van de KNMP is een geweldige kans om die ambitie waar te maken en ik zou het een eer vinden om de beroepsgroep vanuit deze positie een aantal jaren te mogen dienen en vertegenwoordigen”. Meer informatie.

Aris Prins: “Als LOA bestuurder vertaal ik wekelijks de praktijk naar beleid en politiek. En als openbaar apotheker vertaal ik dagelijks de praktijk naar begrijpelijke taal voor patiënten en publiek. Als voorzitter van de KNMP wil ik er fulltime voor zorgen om als beroepsgroep samen tot kraakheldere standpunten te komen en deze duidelijk en krachtig over te brengen bij het publiek, beleidsmakers en andere zorgverleners”. Meer informatie.

Laurens Schulpen: “Ik wil de verbinding zoeken met alle apothekers. De KNMP moet een clubhuis zijn waar iedereen zich welkom voelt. En waar de inhoud leidend is. Als we echt onze verantwoordelijkheid willen nemen als beroepsgroep, dan moeten we ons inhoudelijk fundament versterken. En of we dat nu een wetenschappelijke sectie noemen of met vakverenigingen werken, laten we snel samen kijken hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen”. Meer informatie.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *