Doe mee aan de KNMP campagne ‘Goed voorbereid op reis’

By | 21/06/2021
Koffer Paspoort

De KNMP start op donderdag 24 juni de online publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’. Apothekers en hun teams kunnen patiënten gericht geneesmiddelenadvies geven over drie fases van de reis: daaraan voorafgaand, een tijdige check en eenmaal op locatie.

Zo kunnen patiënten zonder zorgen op vakantie. KNMP-leden kunnen de ‘Goed voorbereid op reis’-poster en -folder kosteloos bestellen. Er is ook een narrowcast beschikbaar.

Opiumwetmiddel

Nederlanders die een opiumwetmiddel gebruiken moeten, voordat zij het land verlaten, eerst een officiële verklaring aanvragen. Er kan enige tijd overheen gaan voordat patiënten over de benodigde documenten beschikken. Met de poster en flyer, die de KNMP ontwikkelde, kunnen apothekers patiënten hierop attenderen.

Goede reisvoorbereiding

Een goede reisvoorbereiding behelst echter meer dan alleen het aanvragen van een Schengenverklaring. Zo kunnen apothekers de patiënt helpen bij een voorraadcheck, voorzien in een medicijnpaspoort en controleren of de patiënt met zijn geneesmiddelen veilig in de zon mag.

Ook kan de apotheker nagaan hoe de patiënt de geneesmiddelen het beste bewaart bij warmte. Voorts kunnen apothekers adviseren over de reisapotheek en over innametijdstippen bij tijdsverschil. Dit alles is per patiënt maatwerk. Het is daarom mogelijk om in de folder te noteren wat belangrijk is voor de betreffende patiënt.

Voorafgaand aan de start van de campagne

Apothekers en hun teams kunnen zich voorbereiden op de campagne.

Folder en poster bestellen

Bestel kosteloos de folders (100 stuks) en de poster (2 stuks) ‘Goed voorbereid op reis’. 

Narrowcast downloaden

Er is een narrowcast ‘Goed voorbereid op reis’ beschikbaar. 

Inhoudelijk voorbereiden

Bekijk – samen met het apotheekteam – de inhoudelijke informatie over reizen op Apotheek.nl. Apotheek.nl bevat 3 themapagina’s die zijn gerelateerd aan deze campagne: Medicijnen op reis, veilig in de zon, en hitte & medicijnen. De inhoud op deze pagina’s bereidt het gehele apotheekteam goed voor op inhoudelijke vragen van de patiënt over dit onderwerp:

Speciale campagnepagina

De online campagne verwijst bezoekers vanaf 24 juni naar een speciale campagnepagina: 

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *