Dhr. Bongers van de BOGIN door leden in het hemd gezet

Vandaag 13 mei 2009 is de uitslag van de aanbesteding door UVIT (UNIVE, VGZ, IZA, TRIAS) bekend gemaakt.

De BOGIN geeft in haar verklaring van 20 april 2009 aan het niet eens te zijn met het beleid van UVIT en de aanbesteding te boycotten. Echter zo-even heeft de redactie van Apothekersnieuws de preferent aangewezen producten van UVIT onder ogen gekregen en hieruit blijkt dat er twee BOGIN leden meerdere producten toegewezen hebben gekregen.

Ratiopharm is voor de komende 12 maanden preferent met de Fentanyl pleisters en de Oxycodon, en generiek leverancier Mylan is de komende 12 maanden preferent met de Ropinorol in al haar sterktes. Vreemde eend in de bijt in de UVIT aanbesteding is de firma GSK die als specialité fabrikant de generieke leveranciers buiten spel zet met de Fluticason neusspray.

Tevens zien we dat de niet BOGIN leden Accord Healthcare, Apothecon en Ranbaxy/Focus Farma de rest van de UVIT koek verdelen. Deze drie generiek leveranciers hebben na Ratiopharm in de eerste aanbestedingsronde het stokje overgenomen en duidelijk gekozen voor de zogenaamde tendermarkt.

Deze uitslag van de tender doet eens te meer het gevoel opkomen dat de BOGIN geen eenheid is maar dit naar de buitenwereld wel wil doen overkomen, en dat de heer Bongers en de zijnen moeten gaan nadenken over hun geloofwaardigheid. Volgende week zal de eerste aanbesteding van UVIT verlengd worden en wij van Apothekersnieuws kijken dan ook vol verwachting uit naar de uitslag, en of de BOGIN nu wel de neuzen in de zelfde richting kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *