Deadlines naderen voor subsidieaanvraag stagiairs in apotheek

By | 27/08/2019

De deadlines voor het aanvragen van subsidie voor stagiairs in de apotheek naderen. Apothekers die in het schooljaar 2018/19 een stagiair hadden, komen in aanmerking voor subsidie vanuit de Subsidieregeling Praktijkleren en/of het Stagefonds Zorg. Zij kunnen de subsidies respectievelijk tot uiterlijk 16 september en 1 oktober 2019 aanvragen.

Subsidieregeling Praktijkleren

Apothekers die een BBL-leerling een leerwerkplaats hebben aangeboden in het schooljaar 2018/19, krijgen een tegemoetkoming in de begeleidingskosten vanuit de Subsidieregeling Praktijkleren. Bijvoorbeeld materiaalkosten, maar ook de kosten voor het inzetten van werknemers voor het begeleiden van de leerling. Het bedrag kan oplopen tot € 2.700. Apothekers kunnen de subsidieaanvraag uiterlijk 16 september 2019 indienen.

Stagefonds Zorg

Apothekers die een BOL- of BBL-leerling een stage- of leerwerkplaats hebben aangeboden in het schooljaar 2018/19, kunnen vanaf 23 augustus 2019 een subsidieaanvraag indienen bij het Stagefonds Zorg. Dit fonds biedt een bijdrage in de kosten van de stagebegeleiding. De deadline voor de aanvraag is 1 oktober 2019.

Meer informatie over de Subsidieregeling Praktijkleren en het Stagefonds Zorg, de voorwaarden en de aanvraagprocedure is te vinden in de SBA Subsidiewijzer 2019.

Author: KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) is de beroeps- en brancheorganisatie van apothekers en behartigt zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *