De pil moet uit het basispakket

De anticonceptiepil moet weer uit het basispakket. De zorgverzekering moet de pil alleen nog vergoeden voor jongeren onder de 21 jaar. Dat zal het College voor zorgverzekeringen (CVZ) binnenkort adviseren aan minister Klink (Volksgezondheid, CDA), zegt CVZ-bestuursvoorzitter Dik Hermans. De minister neemt vrijwel altijd dergelijke adviezen over. Lees verder

3 thoughts on “De pil moet uit het basispakket

  1. Jaap Uithof

    erin, eruit, erin, eruit …. is dit beleid, of is er over nagedacht?

  2. Henk

    Lekker belangrijk dat erin en eruit. Het gaat om nog geen 16,50 per jaar die toch veelal via het eigen risico betaald wordt. De patiënte gebruikt toch wel dus waar maken we ons druk om, iets minder vaak erin eruit misschien?

  3. Judith

    Wel weer typerend dat ons allen wordt wijsgemaakt dat het om een besparing gaat van 58 miljoen, terwijl het in vele vele gevallen ten laste van het eigen risico gaat. Zo knikken we weer met z’n allen ja tegen dit voorstel; past in het straatje van opwarming van de aarde, marktwerking in de zorg, preferentiebeleid komt ten goede van de patiënt, zorgverzekeraars die zorg verlenen, apothekers die beter worden van het pakjesmodel……. slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *