Dag van de Digitale Zorg 2021

Dag van de Digitale Zorg 2021

Op dinsdag 1 juni 2021 is de allereerste eerste ‘Dag van de Digitale Zorg’. Op deze dag brengen wij mooie verhalen, scherpe visies hoe digitale zorg ingezet moet worden in de Nederlandse zorg. De Dag van de Digitale Zorg is een initiatief van Gezondheid.nl en GezondheidHuis.

Voor wie is Dag van de Digitale Zorg?

Dag van de Digitale Zorg is voor iedereen die zich privé en/of beroepsmatig bezighoudt met gezondheid, ziekte en herstel. Daarbij de (nabije) toekomst van het digitale element als enorme kans ziet, om mensen beter te helpen, ook in de Nederlandse zorg.

Waarom een speciale Dag voor Digitale Zorg?

We geloven in vernieuwing in de zorg, met extra aandacht het recht op inzet van digitale zorg. Nieuwe ontwikkelingen en technische uitvindingen die ervoor zorgen dat mensen beter worden behandeld, beter en sneller contact krijgen met hun zorgverleners, sneller herstellen en minder in de reguliere zorg terecht komen. Daarbij leggen we de loep op het hebben van recht om digitaal ondersteund te worden vanuit de zorgverlener(s).

De schijnwerpers in de eerste editie op 1 juni 2021 zijn vooral gericht op het recht van alle Nederlanders op toegang tot hun eigen medisch dossier Persoonlijk Gezondheid Omgeving (PGO):

  • Hoe is dat geregeld?
  • Komt dit op de juiste manier van de grond?
  • Waar is het ‘Elektronisch Patiënten Dossier’ (EPD) gebleven?

Webinar op dinsdag 1 juni 2021, van 16:00 – 17:00

Op de Dag van de Digitale Zorg presenteren top-sprekers hun visie op de toekomst van digitale zorg. Tijdens het (online) event gaat bij de aftrap van deze eerste editie naar de vraag: “Bestaat het Elektronisch Patiënten Dossier nog? Of is de Persoonlijke Gezondheidomgeving (PGO) – de verplichting van instellingen voor het verlenen van toegang tot ieders digitaal dossier – een waardige vervanging?”

Sprekers

Bij het webinar schuiven Mark Veltink (Bestuurder bij Zorggroep Boat), Harry Woldendorp (bestuurder bij CuraeVitel Balie), Babette van der Veen (oprichter Gouderdom), Enny van Arkel (directeur Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan) en Ronald Helder (oprichter Stamtafel, initiator GezondheidHuis) aan tafel aan. Lisanne Spaander (inspirator, survivor, initiator GezondheidHuis) leidt het gesprek.

  • Harry Woldendorp: “Het denken over zorg zonder kennis van digitale zorg lijdt tot achteruitgang”.
  • Mark Veltink: “Alleen door ondersteunende ICT tools en betere samenwerking is de huidige zorgkwaliteit te handhaven”.

Beweeg je mee?

Er zijn heel veel positieve ontwikkelingen gaande in de zorg, er wordt regelmatig een prijs uitgereikt en subsidie toegekend. Toch geloven wij dat het nog scherper kan. We geloven in de kracht van bundelen en bewegen. Samen staan we sterker.

Beweeg je mee? Schrijf je in voor het webinar: dagvandedigitalezorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *