COVID-19 sneltest met afname voorin de neus

Clinitest van Siemens Healthineers, COVID-19 sneltest
Clinitest van Siemens Healthineers, COVID-19 sneltest

Siemens Healthineers heeft CE-markering verkregen voor haar CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest (sneltest) met betrekking tot monsterafname in het voorste gedeelte van de neus.

Afname voor in de neus

Dit heeft belangrijke voordelen voor patiënt en zorgverlener: veel comfortabeler voor de patiënt omdat monsterafname niet meer in het achterste gedeelte van de neus nodig is en daarmee ook eenvoudiger en minder tijdrovend is voor de zorgverlener.

Kwaliteit van de testresultaten

De methodiek doet geen concessies aan de kwaliteit van de resultaten en ook kan de reeds bestaande testkit gewoon gebruikt blijven worden. Daarmee komt in feite ook zelftesten binnen handbereik. De sneltest van Siemens Healthineers levert binnen 15 minuten resultaat op.

CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest

De CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest is een zogeheten point-of-care cassettetest waarbij geen laboratoriuminstrumenten of gespecialiseerd laboratoriumpersoneel benodigd zijn.

De sneltest kwam voor het eerst beschikbaar met CE-markering in oktober 2020. Resultaten van een studie uitgevoerd met 237 proefpersonen in de Verenigde Staten bevestigden 97,3% sensitiviteit en 100% specificiteit in vergelijking met de resultaten van een FDA Emergency Use Authorized PCR-test, waarbij monsters vanuit het achterste deel van de neus werden afgenomen. De dataset voldoet aan de actuele eisen van de gezaghebbende toezichthoudende instanties.

Meer informatie

Author: Siemens Healthineers

Bij Siemens Healthineers helpen we zorgaanbieders om de zorg naar een nóg hoger plan te tillen. Hoe? Door ze te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van precisie geneeskunde en meer op de individuele patiënt toegesneden behandeling. Door zorgprocessen te optimaliseren en het comfort voor patiënten te verbeteren. Dit alles mede dankzij steeds verdergaande digitalisering van de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *