Centrafarm treedt toe tot Bogin

By | 05/02/2015

Farmaceut Centrafarm is toegetreden als lid van de Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin). Gezamenlijk zijn de acht Bogin leden verantwoordelijk voor de levering van ruim 90% van alle generieke geneesmiddelen en Biosimilars in Nederland, zowel uitgedrukt in geld als in volume.

Volledig assortiment
Voorzitter Bogin, Martin Favié: “Centrafarm is al jaren actief op de Nederlandse markt en staat als betrouwbaar bekend. Centrafarm onderschrijft, net als de andere Bogin leden, het belang van het bieden van een volledig assortiment generieke geneesmiddelen en kiest niet voor een smal aanbod met een beperkt aantal producten. Met deze achtergrond en insteek past Centrafarm prima bij Bogin en onze andere leden.”

Belangen
Sales manager Centrafarm, Henry Tan: “Binnen de Bogin kunnen wij onze ideeën delen met branchegenoten, meebeslissen over de toekomst van generiek in Nederland en gezamenlijk optreden. Want Bogin, die meer dan 90% van de generieke markt in ons land vertegenwoordigt, is beter in staat om op te komen voor de belangen van generiek richting overheid, politiek en marktpartijen, dan dat de leden dit individueel zouden doen.”

Author: Bogin

De Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland (Bogin) is de belangenorganisatie van generieke geneesmiddelenfabrikanten. De Bogin is opgericht in 1987 en is de spreekbuis van haar leden (fabrikanten). Daarnaast vertegenwoordigen ze hun leden in platforms en netwerken (overleg met ministeries, beroepsorganisaties, bestuursorganen). Bogin stimuleert kwaliteitssystemen en gedragscodes en houdt zich bezig met het bevorderen van de marktpositie van haar leden. Daarbij richten ze zich onder meer op het stimuleren van marktwerking en het beïnvloeden van nationale en Europese regelgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *