CBG verwijdert fabrikant uit registratiedossier

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) verwijdert fabrikant MJ Biopharm uit India uit de registratiedossiers. Als gevolg hiervan heeft het CBG de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geadviseerd uit voorzorg alle geneesmiddelen van de betreffende fabrikant uit apotheken terug te halen.

Aanleiding tot deze terugroepactie (een zogenoemde recall) is informatie van de Engelse registratieautoriteit MHRA dat MJ Biopharm bij de productie van geneesmiddelen niet meer voldoet aan de Richtsnoeren voor Good Manufacturing Practice (goede manier van produceren). Daardoor is er een kans dat producten van deze fabrikant niet aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Voor de fabrikant MJ Biopharm betekent dit dat hij niet langer een goedgekeurde fabrikant is. In de gevallen waar MJ Biopharm de enige fabrikant is in het registratiedossier, heeft het CBG besloten de betreffende handelsvergunning te schorsen. De handelsvergunninghouders zijn over dit voornemen geïnformeerd.

Patiënten die de betreffende geneesmiddelen gebruiken, hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen hun geneesmiddelen blijven gebruiken. Er zijn namelijk geen aanwijzingen dat de geneesmiddelen die reeds in het bezit zijn van patiënten, onveilig zijn voor gebruik. Als patiënten zich hier toch zorgen over maken, dan kunnen zij contact opnemen met de apotheker die het geneesmiddel heeft uitgegeven.

Lijst met geneesmiddelen die worden teruggehaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *