Cannabis als medicijn

By | 10/06/2021

Artsen, onderzoekers en wetenschappers aan het woord over medicinale cannabis. In een serie webinars van elk een half uur gaat Ole Heil, Director Communications and Government Affairs van Bedrocan, in gesprek met experts op het gebied van medicinale cannabis.

Medicinale cannabis

Recentelijke onderzoeken, ervaringen van artsen en patiënten en de effecten van medicinale cannabis komen aan bod in Bedrocan Series.

Cannabis als medicijn; de wetenschappelijke benadering

Bedrocan Series start met Renger Witkamp, als Professor Nutritional Biology verbonden aan Wageningen University & Research én chairman van het Instituut Medicinale Cannabis. Hij zal inzicht geven in wetenschappelijk onderzoek naar de werking van medicinale cannabis en ingaan op de noodzaak van het Instituut Medicinale Cannabis. Het webinar vindt plaats op donderdag 17 juni om 12.30.

Cannabis als medicijn: de effecten op ons brein

De volgende spreker in Bedrocan Series is Matthijs Bossong, neurowetenschapper, verbonden aan het Utrecht Universitair Medisch Centrum. Bossong zal meer inzicht geven in onderzoek naar de werking van THC en CBD in relatie tot hersenfunctie.

Aanmelden webinar

Meer informatie over Bedrocan Series, de gastsprekers en het aanmeldproces vind je hier:

De voertaal tijdens het webinar is Engels.

Bedrocan Webinar: Cannabis als medicijn
Author: Bedrocan

Bedrocan produceert sinds 2003 medicinale cannabis voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In het kader van het programma voor medicinale cannabis van het ministerie, is gestandaardiseerde cannabis op recept verkrijgbaar in Nederlandse apotheken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *