Bruins start gesprekken over medicijnen in India

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport is in India gesprekken gestart over tekorten van (grondstoffen van) medicijnen. Doel is samen tot een strategie te komen om tekorten in de toekomst te verminderen, zowel in Nederland, India en Europa.

Bruins heeft gesproken met de Indiase minister Harsh Vardhan voor Gezondheidszorg en Welzijn, de koepel van geneesmiddelenfabrikanten en de toezichthouder voor medicijnen in India.

Internationaal probleem

“Niet alleen Nederland heeft er last van als de productie van grondstoffen voor medicijnen hapert, bijvoorbeeld door vervuiling of productieproblemen. Ook India is steeds afhankelijker van grondstoffen uit bijvoorbeeld China voor de productie van medicijnen. Het is een internationaal probleem. Daarom ben ik op zoek naar partners om samen een strategie uit te werken in het belang van de patiënt. Niet alleen binnen Europa maar ook daarbuiten.”

Staatsbezoek

Minister Bruins is deze dagen in India in het kader van het staatsbezoek van het koningspaar en een economische missie waar Nederlandse bedrijven aan meedoen in de sectoren gezondheidszorg, water, digitale innovatie en land- en tuinbouw.

Tot nu toe heeft deze missie naar schatting ongeveer €650 miljoen aan overeenkomsten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en kennisinstellingen.

Author: Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Nederland gezond en wel. Dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het is de ambitie van VWS om iedereen zo lang mogelijk gezond te houden en zieken zo snel mogelijk beter te maken. Ook wil het ministerie mensen met een beperking ondersteunen en maatschappelijke participatie bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *