Brocacef Ziekenhuisfarmacie neemt apotheek Parnassia Groep over

By | 03/02/2021
Oudere dame krijgt bezoek van een vrouwelijke zorgverlener.

Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF) neemt per 1 februari 2021 apotheek Parnassia Groep over. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de overname goedgekeurd.

Overname

Door deze overname valt de farmaceutische zorg voor patiënten van Parnassia Groep in de regio’s Rijnmond, Haaglanden en Noord-Holland voortaan onder Brocacef Ziekenhuisfarmacie.

Het doel van de samenwerking is het verder optimaliseren van veilige farmaceutische zorg voor patiënten door onder andere het verhogen van de automatiseringsgraad. De samenwerking is een gevolg van een aanbestedingstraject voor de farmaceutische zorg dat Parnassia Groep in 2019 startte.

Apotheek van Parnassia Groep

De apotheek van Parnassia Groep levert de farmaceutische zorg voor patiënten van de 160 locaties in de regio’s Rijnmond, Noord-Holland en Haaglanden. Er werken 31 medewerkers in de apotheek, zij gaan mee naar BZF.

De apotheek en BZF verzorgen al jaren samen de farmaceutische zorg voor Parnassia Groep en werken vanuit dezelfde visie. Kwaliteit, veiligheid en maatwerk voor patiënten staan bij beide organisaties op de eerste plaats.

Op deze wijze willen beide partijen het bestaande partnerschap verder uitbouwen. De apotheek gaat verder onder de naam Brocacef Ziekenhuisfarmacie Den Haag.

Brocacef Ziekenhuisfarmacie

Roelof Overbeek, directeur Brocacef Ziekenhuisfarmacie: “Met deze samenwerking kunnen wij de zorgprofessionals van Parnassia Groep ondersteunen door het leveren van optimale, veilige en farmaceutische zorg, zodat zij zich kunnen richten op de zorg van hun patiënten.”

Parnassia Groep

Bas van der Hoorn, directeur Parnassia Groep: “We hebben er het volste vertrouwen in dat de farmaceutische dienstverlening voor onze patiënten de komende jaren op een hoog peil kunnen houden. Het mooie van deze samenwerkingsvorm is dat wij nog vele jaren gebruik kunnen maken van alle kennis en ervaring van onze collega’s.”

Author: Brocacef

Brocacef Groep, gevestigd in Maarssen is een groep van ondernemingen, actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen en medische producten, ontwikkelt en implementeert Brocacef Groep apotheek- en farmaceutische zorgconcepten. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim en van Celesio AG, gevestigd in Stuttgart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *