Brocacef Groep neemt 20 apotheken van Thio Pharma over

By | 22/07/2019

Brocacef Groep neemt Thio Pharma Apotheken over. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de overname recent goedgekeurd. De overname draagt bij aan de ambitie van BENU om de best gewaardeerde apotheekketen van Nederland te worden. Een optimaal fijnmazig netwerk van apotheken biedt BENU de mogelijkheid om zorg dichtbij de consument en patiënt te kunnen bieden. Op dit moment bevat de BENU keten 316 eigendomsapotheken en 165 partnerapotheken.

Thio Pharma Apotheken bestaat uit 21 eigendomsapotheken waarvan er 20 zullen worden overgenomen door BENU. Er werken ongeveer 300 medewerkers. Zij gaan mee over naar de BENU organisatie. Thio Pharma Apotheken zijn op dit moment BENU partnerapotheken. Zowel Thio Pharma Apotheken als BENU Apotheek werken al jaren samen vanuit dezelfde visie. Kwaliteit, veiligheid en maatwerk voor patiënten en consumenten staan bij beide ketens de eerste plaats.

Peter de Jong, voorzitter groepsdirectie: “Met deze acquisitie zetten we weer een belangrijke stap in onze ambitie om de nummer één zorgpartner te worden die zich dagelijks inzet voor de gezondheid van mensen. Door de extra schaal is het voor Brocacef en BENU mogelijk om verdere investeringen te doen in het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg”

De locaties van Thio Apotheken sluiten goed aan bij de bestaande BENU apotheken. Daarmee wordt het netwerk van apotheken versterkt, een belangrijke doelstelling in de strategie van Brocacef Groep. Alle Thio Pharma Apotheken gaan op termijn BENU heten. Voor zover nu al mogelijk zal de komende tijd een gezamenlijk integratieplan worden opgesteld.

De voorgenomen overname is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De verwachting is dat deze procedure uiterlijk in het vierde kwartaal van dit jaar kan worden afgerond.

Author: Brocacef

Brocacef Groep, gevestigd in Maarssen is een groep van ondernemingen, actief op het gebied van de gezondheidszorg. Naast de distributie van geneesmiddelen en medische producten, ontwikkelt en implementeert Brocacef Groep apotheek- en farmaceutische zorgconcepten. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim en van Celesio AG, gevestigd in Stuttgart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *