Boots opent vijfde vestiging op Nederlandse markt

By | 11/12/2009

Alliance Healthcare opende op donderdag 10 december haar vijfde Boots apotheek in Heemskerk. Begin februari dit jaar opende de eerste Boots apotheek in Nederland haar deuren aan de Stadionweg in Amsterdam. Daarna volgden de openingen van Boots apotheken in Barendrecht, Zwolle en Houten. En nu dus in Heemskerk. In alle gevallen gaat het om de ombouw van bestaande Kring-apotheken tot Boots apotheek.

Resultaten proef nieuw apotheekconcept positief
Het nieuwe apotheekconcept biedt naast geneesmiddelen een uitgebreid assortiment van exclusieve cosmetica- en huidverzorgingsproducten en zelfzorggeneesmiddelen. Met name de Bootsproducten No.7, Botanics en Soltan zijn internationaal zeer succesvol.

Kansen voor de apotheker, meer keuze voor de consument
De Boots apothekersformule biedt kansen voor de toekomst van de lokale apotheek in deze huidige tijd waarin consumenten meer vragen stellen, meer zorg op maat willen en meer inzicht willen krijgen in apotheekdiensten en -producten. In de apotheken staat de Boots filosofie centraal waarin je beter voelen hand in hand gaat met er beter uitzien.

Apotheekteam-HeemskerkDe positieve resultaten van de reeds geopende Boots apotheken in Amsterdam en Barendrecht bieden goede toekomstperspectieven voor 2010. Alliance Healthcare houdt de mogelijkheid open om meer Boots apotheken te gaan openen en eventueel een franchise.
Algemeen directeur van Alliance Healthcare, Arvid Manneke: “In ons concept staat de zorgconsument centraal. Niet de traditionele groothandel of de apotheker maar de consument staat aan het roer.

Dit nieuwe concept is een combinatie van farmaceutische zorg en retail. Hiervoor blijkt bij consumenten een duidelijke behoefte te bestaan. Het Boots merk heeft zich juist op dit terrein internationaal al bewezen en het geeft ons de unieke gelegenheid de consument op korte termijn met dit concept kennis te laten maken. We zien in de pilot mooie groeipercentages in de verkoop van de zelfzorggeneesmiddelen, gezondheids- en verzorgingsproducten (OTC): gemiddeld 40% voor de reeds geopende Boots apotheken in Amsterdam en Barendrecht.”

Boots apotheek en Kring-apotheek
De Boots formule is geen vervanging van de Kring-apotheek formule. Alliance Healthcare is zeer tevreden over de Kring-apotheekformule. Kring-apotheek is een sterke formule in Nederland met het grootste collectief van circa 250 zelfstandige apotheken en 75 eigen apotheken. Alliance Healthcare vindt het partnership met Kring-apotheek van groot belang.

De zorgconsument herkent de Kring-apotheek als een kwalitatief hoogwaardige apotheek met betrouwbare dienstverlening. Manneke: “Boots apotheken bieden een andere apothekersformule waarin we de expertise van de apotheker gebruiken om naast farmaceutische zorg ook advies over gezondheid en beauty te geven. Wij willen aan apothekers beide formules kunnen bieden”.

Het merk Boots
Boots biedt een uitgebreid assortiment op het gebied van verzorgings- en gezondheidsproducten. Ruim 1500 producten zijn in de Boots apotheek verkrijgbaar.

Boots is opgericht in 1849. Boots is nu een huismerk met Boots apotheken en producten, die over de hele wereld verkocht worden. Internationaal heeft Boots bijzonder veel succes met haar No7 productlijn. Een BBC documentaire toonde door onafhankelijk onderzoek aan dat het No7 Protect & Perfect Beauty Serum echt werkt. Binnen vier weken ziet de huid er jonger uit door de vermindering van zichtbare fijne lijnen en rimpels. Andere succesvolle producten zijn ondermeer Boots Almus, Soltan en Botanics.

Author: Alliance Healthcare

Alliance Healthcare Nederland is een veelzijdig bedrijf in de totale farmaceutische zorgketen van producent tot consument. Door deze unieke positie zijn we in staat de verschillende behoeftes van stakeholders binnen de keten te integreren en zo tot innovatieve oplossingen te komen. De gezondheid en het welbevinden van de klant vormen daarbij onze verbindende factor. Door het vormen van strategische samenwerkingsverbanden waarborgen wij de kwaliteit van de zorg en de optimale ondersteuning van de klant. Samenwerking is onze sleutel tot succes. Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *