BNR over weesgeneesmiddelen

BNR Nieuwsradio praat zaterdagochtend (28-11-2015), met Peter Bertens, seniorbeleidmedewerker van Nefarma en Elizabeth Vroom, oprichter van het Duchenne Parent Project over de druk op weesgeneesmiddelen.

De ontwikkeling van weesmedicijnen, medicijnen voor mensen met een zeldzame ziekte, staat onder druk want het Zorg Instituut wil nu een onafhankelijke commissie van specialisten laten beoordelen of een patiënt voor een bepaald medicijn in aanmerking komt. Daarbij wordt gekeken of het medicijn aan een aantal eisen voldoet en naar de kosteneffectiviteit, of een medicijn genoeg gezondheidswinst oplevert in verhouding tot de prijs.

BNR Gezond besteedt hier zaterdagochtend (10.30-11.00 uur) aandacht aan. BNR Gezond gaat ook in op het probleem dat met de enorme hoeveelheid medicijnen niet altijd duidelijk is welke combinatie nou het beste is en het minst schadelijk is voor welke patiënt: De drugatlas gaat uitkomst bieden.

BNR praat erover met Bart Westerman, universitair docent bij het VU Medisch Centrum u heeft samen met Jan Koster, bio-informaticus bij het AMC een subsidie gekregen voor onderzoek naar medicijnen-cocktails tegen hersenkanker.

Author: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) is de brancheorganisatie van ruim veertig in Nederland gevestigde bedrijven die zich richten op geneesmiddelenontwikkeling. Deze nieuwe medicijnen geven een antwoord op ziekten die nu nog niet goed behandelbaar zijn, en stellen mensen in staat om beter te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *