Biosimilars: zorg of zegen?

De meningen hierover zijn sterk verdeeld. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) en Nefarma organiseren donderdagmiddag 28 mei 2015 een Lagerhuisdebat over dit zeer actuele thema. De inschrijving voor het debat start begin april 2015.

Je kunt zeggen dat door de unieke eigenschappen het gebruik van biosimilars kan leiden tot minder effectieve resultaten en meer en andere bijwerkingen bij de patiƫnt. Artsen zouden daarom terughoudend moeten zijn met het voorschrijven van biosimilars. Vanwege de prijsvoordelen tussen de vaak (fors) duurdere originele middelen en de biosimilars kun je ook actief beleid ontwikkelen om het gebruik van biosimilars te stimuleren. Een ideaal uitgangspunt dus voor een scherp en levendig debat.

Tijdens het Lagerhuisdebat houden vertegenwoordigers van de patiĆ«nten, de artsen, de geneesmiddelfabrikanten en de zorgverzekeraars – elk aan de hand van een prikkelende stelling – een korte inleiding hoe zij tegen biosimilars aankijken. Na elke inleiding kunnen de genodigden in de zaal reageren en met elkaar in debat te gaan.

Dit Lagerhuisdebat is een vervolg op de eerdere debatten die het IVM en Nefarma in 2013 en 2014 organiseerden over nieuwe geneesmiddelen. Doel van de debatten is de dialoog over dit thema aan te gaan, tegenstellingen te overbruggen en samenwerking tussen de verschillende stakeholders te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *