Bijwerkingen van neussprays met corticosteroïden

By | 22/06/2022

De meest gemelde bijwerkingen bij neussprays met corticosteroïden zijn bekende bijwerkingen die ook in de bijsluiters staan.

Bijwerkingen neussprays

Dit blijkt uit onderzoek naar welke bijwerkingen er zijn gemeld bij gebruik van neussprays met corticosteroïden bij Lareb. Het onderzoek geeft een overzicht van lokale en systemische bijwerkingen (klachten in het hele lichaam). In totaal werden 2263 bijwerkingen geanalyseerd tot juli 2020. Hoofdpijn, neusbloeding en verlies van reuk werden het meest gemeld.

Neussprays met corticosteroïden

Neussprays met corticosteroïden remmen bepaalde prikkels die allergische reacties van het neusslijmvlies veroorzaken. Hierdoor worden klachten als jeuk, niezen en verstopping van de neus tegengegaan.

Het is belangrijk dat zorgverleners en patiënten bekend zijn met deze mogelijke bijwerkingen om een goede keuze te maken voor de meest passende behandeling.

Author: Lareb

Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum, is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: onze databank. Zo bewaakt Lareb de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *